• $32,4039
  • 35,0401
  • 2324.45
  • 9079.97
6 Temmuz 2013 Cumartesi 02:00 | Son Güncelleme:

Popstar Abidin’i unutun!

Popstar Abidin’i unutun!

9 yıl önce yapılan ilk Popstar Yarışması’nın birincisi Abidin Özşahin, ‘Duy Beni’ adlı ikinci albümünü çıkardı. Yarışmayı da popstarlığı da bir kenara iten şarkıcı, “Giydirmeye çalıştıkları ‘pop kıyafeti’ üzerime uymadı, ben türkü de olsa rock söylerim. Bu kez kendime uygun elbiseyi kendim diktim” diyor.

SERHAT TEKİN
serhattekinc@gmail.com

9 yıl önce Popstar yarışması başladığında büyük ilgi gördü; oy verenler, destek grupları, polemikler, hikâyeler… Türkiye bir dönem bu yarışmayla yatıp kalktı. O dönemin birincisi olarak yarışmayı tamamlayan Abidin Özşahin de doğal olarak çok popülerdi. Tarkan’a benzeyen fiziği nedeniyle “Yeni bir Tarkan doğuyor” beklentisi, ilk albümde büyük promosyonlar; derken, ortadan kayboldu. “O elbise bana uymamıştı” diyen Özşahin ile popstarlık macerasını ve yeni albümünü konuştuk.  

- İlk albümünüzü 2004’te yayınladınız; ikinci albüm için neden bu kadar çok beklediniz?
Herkesin bildiği bir ses yarışmasına katıldım. Kazandığım birincilik ödülüydü ilk albüm. “Bu renkli popüler hayata devam etmek mi; çekilip sağlam adımlarla mı ilerlemek istiyorsun?” diye sordum kendime. Tercihim ikincisiydi.

- Niye?
Çünkü o dünyayı çok benimsemedim. Bana ait olmayan bir kıyafeti giymiş gibi hissettim. Kendi kıyafetimi dikmeye karar verdim.

- Neden katıldınız öyleyse yarışmaya?
Tek amacım kendimi tanıtmaktı. Bunun dışında bir beklentim olmadı. 

- “Kazandım, artık ben bir popstarım!” diye düşündünüz mü?
Hayır. Zaten o yarışmadan hiç popstar çıkmadı. O sadece yarışmanın adı. Oradan çıkan biri ancak star adayı olabilir. 3 ay televizyonda performans sergileyip bir albüm yapmakla star olunmuyor. Ben adaydım sadece.

- Yarışmanın ardından ‘yeterince ilgilenilmedi bizimle’ hissi oluştu mu sizde? Ya da ortada bırakılmışlık…
Yapımcılar bile bu kadar tutacağını hesap etmemişlerdi yarışmanın. Bu bir ilkti ve insanlar televizyon başına kilitlendi. Beklentim büyük olmadığı için, yapılmayanları yadırgamadım. 

- Geçtiğimiz günlerde yarışmanın jüri üyelerinden Armağan Çağlayan “Yarışma sonrası çocuklarla ciddi anlamda ilgilenip onlara bir plan çizseydik daha başka olabilirdi” diyerek bir özeleştiride bulundu...
Evet, çok başka olabilirdi. Belki yapmak istemediler. Belki yapmalarını başkaları istemedi. Çünkü Türkiye’de ünlü olmak kolay; kalıcı olmak zor.

- Peki, yarışmayı kazandınız ve ödül olarak albümünüz çıktı. O şarkılar sizi yansıtıyor muydu?
Çok değerli sanatçılarla çalıştım, güzel bir prodüksiyondu. Çok büyük paralar harcandı. Ama olmadı çünkü yıllarca rock barlarda, festivallerde söyleyen biri çıkıp ‘Zır Zır’ diye bir şarkı söyledi! Başta yakın çevrem, “Yuh, bu ne!” dedi. O şarkıları sevenler de oldu ama beni tanıyanlar bunu yapamayacağımı biliyordu. O zaman masaya yumruğumu vurup “Ben rock’çıyım! Pop olmasın en azından pop rock olsun” dediğimde imza attığım sözleşmeler karşıma çıktı. Yapacak bir şey yoktu. 

- Sonra ne oldu, çok beklediniz?
Büyüdüm; çok okudum, çok araştırdım. Yurtdışında mesai harcadım. Öğrendiklerimi hayata geçirmek için kendi prodüksiyon firmamı kurdum. Şarkılarımı yazmalı, kendi orkestramı kurmalıydım. Bundan sonra bu kadar ara verir miyim? Umarım vermem.

- Ortadan kaybolunca bunalıma girdiğinizi iddia edenler de oldu…
Duydum ama doğru değil. Geri çekilmek benim isteğimdi. İlk albümden sonra teklifler de geldi ama istediğim tarzda değildi. 

- Unutulmaktan korktunuz mu? 
Unutulmadım zaten... Popstar Abidin’i unutun! ‘Zır Zır’ şarkısını unutun! Öyle bir şöhreti kabullenemiyor bünyem. Sektörün içindekiler hatırlıyor; unutan yok. “O yarışmadan seni hatırlıyoruz. Başka da kimse çıkmadı” diyorlar.
 
- Bir kitap yazmışsınız o arada…
2009’da yazdım; adı, ‘Ben Hiç Popstar Olmadım Ki’. Yarışmada anlatamadıklarımı, hakkımda oluşan algıyı değiştirmek için yaptım. Hâlâ söylüyorum; ben hiç popstar olmadım ki! Ben rock’çı gibi yaşadım.  

- Yeni albümünüz ya tutmazsa!
Canım sağ olsun. Müzik, bir kutu deterjan değil ki pazarlayayım. Kimse almazsa oturur, kendi bulaşığımı yıkarım. Benim de bir kitlem olacaktır. Onun için çalışıyorum.

- Nasıl bir albüm oldu ‘Duy Beni’?
Pop rock; her türden tatlar bulmak mümkün. Hikâyesi olan bir albüm, halk karar verecek nasıl olduğuna.

- Ne tür hikâyeler anlattınız peki? 
Aşk, cinsellik, İstanbul geceleri, pişmanlıklar, isyan, iç çatışmalar…

- Cinsellikle ilgili şarkınız nasıl?
Adı ‘Kaos’. Cinsel tercihini açıklayamayıp aile baskısıyla zorla evlendirilmeye çalışılan birinin, intihara kalkışmasını anlatıyorum… Yaşanmış bir olay; en yakın arkadaşımı intiharın eşiğinde yakaladım; onu anlattım. 

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür