IceCube Neutrino Observatory bilinen gözlemevlerinden çok farklı. O, nötrinolar olarak adlandırılan ve ışık hızıyla Dünya'dan geçen yakalanması zor atom altı parçacıkları gözlemlemekle görevli Güney Kutbu'ndaki dev bir teleskop. Bu yüzden de bilim insanları, bir nötrinonun buzun moleküllerini oluşturan atomlardan biriyle çarpışması şeklindeki nadir durumu izleyebilmek için buzu kullanıyor.
Dev teleskop, Güney Kutbu'ndaki Antarktika platosunun altında 2 bin 438 metre kadar derinlikte inşa edildi. Antarktika buzulunun ultra şeffaf yapısında, IceCube'ün optik sensörleri mavi ışığı tespit edebilecek.
Orta Amerika ülkelerinden Belize açıklarında bulunan Büyük Mavi Çukur gezegenin en iyi dalış noktası sayılıyor.
Bilim adamları Büyük Mavi Çukur un, Buz Çağı'nda, deniz seviyesinin henüz düşük olduğu bir dönemde, bir mağara olarak oluştuğunu, deniz seviyesinin yükselmesiyle yavaş yavaş sular altında kaldığını ve sonunda basınca dayanamayan mağara tavanının çökmesiyle oluştuğunu açıklıyorlar.
Baraj 1953-1957 yılları arasında inşa edilmiş ve Putah Irmağı'nın önüne set çekerek Kaliforniya'da ki en büyük ikinci göl olan Berryessa Gölü'nü meydana getirmiştir.