Çin kökenli Kung Fu'nun ana dallarından biri olan Shaolin geleneği, Çin'in güneydoğusunda Quanzhou kentindeki Shaolin Tapınağında yüzyıllardır sürdürülüyor.
Kentin sırtını yasladığı Qingyuan Dağı'nın doğusunda yer alan Quanzhou Shaolin Tapınağı, Ming (1368-1644) ve Qing (1644-1911) hanedanlarından beri Tayvan, Hong Kong, Makao'nun yanısıra Güneydoğu Asya'ya yayılmış olan Güney Shaolin savaş sanatının da merkez üssü.
2/20
Varolan tüm savaş sanatlarının kaynağı olan Shaolin öğretisi, yüzyıllardır gizemler ülkesi olarak bilinen, mistik bir havaya sahip Çin'in esrarengiz sırlarından birisi.
3/20
Bu sanat, vücut geliştirme ve kişinin kendisini savunması açısından da son derece etkili. Shaolin ile uğraşanlar, 6 yaşından itibaren gönüllü olarak dağa çıkıyor ve burada yaşamlarını sürdürüyor.
4/20
Pirinç, tavuk ve hayatı devam ettirecek bütün gıdaları kendileri yetiştiren Shaolin uygulayıcıları, günde 5-6 saat çalışıp günün diğer zamanlarını ibadet ederek geçiriyor.
5/20
Sabahları 05.00'de güne başlayıp öğlenleri 2 saat uyuyor ve günü akşam 19.00 da bitiriyorlar. Usta Rahipler tarafından manastırda verilen denge, güç, dayanıklılık ve kendini savunmaya yönelik eğitimler, bedensel ve zihinsel olarak çok zorlu.
6/20
Bu beceriler geliştikçe bedenin sınırları neredeyse yok oluyor. Bu eğitimler sayesinde acı eşiği oldukça yükseğe çekiliyor.
7/20
Shaolin savaş sanatını öğrenen her keşişin gözlemlemesi gereken doktrin olan Zen; açgözlülük, öfke ve kafa karışıklıklarından kurtulan ve daha güçlü ve yenilmez olmak için iç huzura ulaşmalarına yardımcı olan bir zihin çerçevesi oluşturma anlamına geliyor.
8/20
Bu sanatın ustası rahipler, tapınağa kabul edilecek öğrencilerin seçiminde oldukça titiz davranıyor.
9/20
Başvuran adayların çok azı tapınağa kabul edildiğinden, bu gizemli dövüş sanatının gerçek uygulayıcılarının sayıları da çok sınırlı.