Onedio'nun haberine göre; İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra ikiye bölünen bu devletin her ne kadar kültürleri başlarda ortak olsa da, zaman içinde oldukça değişti.
Japchae: Sebzeli cam noodle
Japchae hem Kuzey hem de Güney Kore mutfağında tavada kızartılmış cam noodle ve sebzelerden elde edilen tatlı ve tuzlu karışık bir yemektir. Önceleri soylular ve kraliyet ailesinin yemeği olan bu noodle, Kore'de düğün, doğum günü gibi özel günlerde yenilen bir çeşit kutlama yemeğidir.
Gajami-sikhae: Fermente balık yemeği
Gajami-sikhae balık ve tahıllarla yapılan fermente bir balık yemeğidir. Pisi balığının on gün boyunca deniz tuzuyla bekletilip yıkandıktan sonra baharatlanıp biraz daha bekletilmesiyle yapılır.
Gimbap/Kimbap: Kore Suşisi
Gimbap bilinen en ünlü Kore yemeklerinden biridir. Kuru yosunun içine pirinç, salatalık, salamura turp, havuç, yumurta, jambon, balık keki gibi istenilen her şeyin koyulmasıya yapılan bir yemektir.
Bibimpab: Karışık pilav
Bibimpab Kore'nin en bilinen ve en çok sevilen yemeklerinden biridir. Hatta bibimpab 2011 yılında Dünyanın en lezzetli 50 yemekleri listesine 40. sıradan girmiştir. Bibimbapın kelime olarak anlamı karışık pilavdır. Bir kasede, sote edilmiş sebzeler, acı biber ezmesi, yumurta ve dilimlenmiş et parçaları ve salatalık-kabak, mantar, beyaz turp, ıspanak, soya filizi, salata yaprağı, deniz yosunu (gim) gibi sebzeler eşliğinde sıcak pilav üzerine servis edilir. Yemeğe başlamadan hemen önce bu kaseye konulan tüm malzemeler karıştırılır.
Hot Pot: Kore'nin 'kendin pişir kendin ye'si
Çin mutfağından gelen hot pot esasında hem pişirme tekniği hem de yemeğin adıdır. Masanın ortasında içinde çeşitli soslarla kaynayan çorba bulunan tencereye çiğ yiyeceklerin chopsticklerle tutulup haşlanmasıyla tüketilen bir yiyecektir. Tam bir kendin pişir kendin ye mantığının Uzak Doğu'daki yansımasıdır.
Bosintang: Köpek çorbası
Bosintang, yeşil soğan, perilla yaprağı ve karahindiba gibi sebzelerin köpek eti ile hazırlanan bir çorbadır. Bu çorba, doenjang (bir tür Kore fasulye ezmesi), gochujang (Kore çeşnisi) ve perilla tohumu tozu ile tatlandırılır.
Bununla birlikte, genç ve kentsel nüfus arasında köpek eti tüketiminin önemli ölçüde azaldığı ve daha da azalmaya devam ettiği, günümüzde Kore'deki çoğu insanın bunu hiç denemediğini ve asla denemeyeceğini belirtmişlerdir.