KIZARTMA: Kızartma genelde herkesin en çok tercih ettiği yöntemlerden biridir. Birçok balıkta kızartma tekniğini uygulayabilirsiniz. Ancak kızartırken yağ iyice ısınmalıdır, çünkü yağ çok sıcak olmazsa balıklar yağ çeker. Bu da lezzeti etkiler.
IZGARA: Artık elektrikli ızgaralar sayesinde evde balık ızgara da çok tercih edilen bir pişirme yöntemi hâline geldi. Özellikle yağlı balıklar için ızgara yöntemini tercih edebilirsiniz. Uskumru, palamut, izmarit, hamsi ve barbun bunlardan birkaçıdır.
GÜVEÇ VEYA TEPSİDE PİŞİRME: Bu pişirme tekniği genelde kuşbaşı gibi doğranabilen balıklar için kullanılıyor. Bu balıkları şişe geçirerek de yapabilirsiniz. Örneğin; somon, dil gibi balıkları deneyebilirsiniz.