Bazılarını ilk kez duyacaksınız! İşte gripten kurtulmanın yolları...
Sonbaharın yaklaşmasıyla grip enfeksiyonuna yakalanmalar başladı. Gribe yakalananlar ve grip salgınına yakalanmak üzere olanlar iyileşmek için hangi besinleri tüketmesi gerektiğini araştırıyor. Doğal yollarla ve sağlıklı beslenme ile grip salgınından kurtulmak mümkün. Grip enfeksiyonunun düşmanı olan besin zincirini haberimizin devamında bulabilirsiniz.
Ballı Limon Çayı: Grip olduysanız mutlaka denemeniz gereken bitkisel tedavi metodlarının başında gelir. Bal başlı başında doğal antibiyotidir. Limon ise enfeksiyonlara karşı etkilidir. Bu iki karışımın gribe faydası inanılmazdır.
2/21
Gribin geçmesi vücudun direncine bağlıdır. Bu yüzden vücut direncini yükseltecek ve özellikle A, C ve E vitaminleri içeren besinleri tüketmek gerekir. Bunların dışında selenyum, çinko, magnezyum minarelleri, omega 3 ve omega 9 yağ asitleri de grip sırasında tüketilmesi tavsiye edilir.
3/21
Kuşburnu çayı, C vitamini bakımından vücudun ihtiyacını tek başına karşılar ve gribe karşı iyi gelir.
4/21
C vitamini bakımından birçok meyveyi geriden bırakan kivi, aynı zamanda magnezyum, potasyum, E vitamini, beta karoten ve antioksidanlar bakımından da zengindir. Böylece kivi tüketimi gribe karşı iyi gelir ve hastalığı daha kısa sürede atlatmanızı sağlar.
5/21
Sarımsak, içerdiği vitaminler ve mineraller ile tam bir grip savardır. Düzenli tüketimi ile başta grip olmak üzere birçok enfeksiyonlu hastalığa karşı vücuda tam koruma sağlar. Sarımsağın içinde bulunan çinko, A vitamini, C vitamini, magnezyum gribe karşı iyi gelmektedir. Böylece bağışıklık sistemi güçlenmiş olur ve gribin iyileşmesi hızlanır.
6/21
Kefir ile yoğurdun faydaları saymakla bitmez. Kefir ile yoğurt, antimikrobiyal ve probiyotik olması nedeniyle vücudu enfeksiyonlara karşı korur. Ayrıca enginar, kereviz, pırasa, kuşkonmaz ve muz gibi besinlerde yer alan prebiyotik içeren yoğurt ve kefir tüketimi, gribe karşı iyi gelir ve gribin geçmesine yardımcı olur.
7/21
Üzüm suyu, bol miktarda A ve C vitamini deposudur ve gribe karşı iyi gelir.
8/21
Vücudun C vitamini ihtiyacının yarısını portakal ve limon karşılar.
9/21
Yabanmersini, antioksidan içeriği yüksek olması nedeniyle çok eski zamanlardan beri boğaz ağrısı ve sindirim sistemi rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır.
10/21
Vişne suyu, grip gibi ateşli hastalıklarda ihtiyacımız olan susuzluğu karşılar.
11/21
Bir başka antioksidan ise E vitaminidir. Bu özelliği ile E vitamini, grip tedavisinden başlıca yardımcımızdır. Fındık, ceviz, badem gibi yağlı tohumlar ile, sıvı yağlar (kanola, ayçiçeği yağı gibi), yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller ve tahin ile beslenme E vitamini ihtiyacımızı karşılar ve gribe iyi gelir.
12/21
Gribe iyi gelen bal, başlı başına bir şifa kaynağıdır. İçeriğinde yüzde 82 fruktoz ve glikoz içeren bal, vücuda enerji sağlaması ve antimikrobiyal olması nedeniyle soğuk algınlığına, gribe ve enfeksiyonlara karşı iyi gelmektedir. Balı karabiber, limon, zencefil ile karıştırıp öksürüğe karşı doğal bir ilaç yapmanız mümkün.
13/21
Güçlü bir antioksidan olan omega-3 ve omega-9 yağ asitleri, özellikle balık, balık yağı, fındık ve ceviz içerisinde bolca bulunmaktadır. Böylece bağışıklık sistemini güçlendiren bu besinler ile gribin tedavisi hızlanmış olur.
14/21
Gribe yakalandığımız zaman vücut direncimiz düşer ve kendimizi halsiz hissederiz. Bağışıklık sisteminin kuvvetine göre grip 1-2 haftada geçer.
15/21
Lifli meyveler kayısı ve şeftali de gribe karşı iyi koruma sağlar ve gribin geçmesinde etkilidir.
16/21
Gribin en çok görüldüğü kış ayların, C vitamini bakımından zengin olan meyvelerin mevsimidir aynı zamanda. C vitamini, antioksidan olması nedeniyle vücudu zararlı maddelerden arındırır. Böylece vücudun savunma gücü artmış olur. Başlıca C vitamini içeren yeşil biber, maydanoz, tere, roka, karnabahar, ıspanak, portakal, limon, mandalina ve kuşburnu gibi besinlerin tüketimine yer vermek gerekir.
17/21
A vitamini, vücutta lenfosit yapımı ve antikor oluşumunu artırmaktadır. Yumurta, süt ve balık gibi A vitamini bakımından zengin olan besinler, enfeksiyon oluşumundan koruma özellikleri nedeniyle hem gribe karşı koruma sağlamakta hem de gribin iyileşme sürecini hızlandırmaktadır. Yumurta, süt ve balık dışında ıspanak, portakal, havuç, yeşil biber ve kayısı tüketimi ile vücudun A vitamini ihtiyacını karşılaşmış ve enfeksiyonların ilerlemesini durdurmuş oluruz.
18/21
Çinko, bağışıklık sisteminin dengelenmesini sağlayan, birçok önemli proteinin üretilmesi için gerekli bir mineraldir. Vücutta 2-3 gram kadar bulunan çinkonun bu değer altına inmesi ile gribe yakalanma olasılığı artar.