"Kurban eti nasıl saklanır?" sorusunun cevabı Kurban Bayramı öncesi araştırılıyor. İHA'ya açıklamalarda bulunan Eskişehir Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Chef Kemal Kaya, kurban eti saklanması ile ilgili bilgiler paylaştı.
Kurban Bayramı yaklaşırken kurban etlerinin parçalanmasının ve muhafaza edilmesinin önemine değinen Kaya, şu önerileri paylaştı:
Bu etleri sıyırıp doğrarken çapraz bulaşmaya meydan vermemek için sebze doğradığımız doğrama tahtalarında etlerimizi işlemememiz gereklidir.
Kurban etlerimizi tüketirken hazmını kolaylaştırmak için yanında yardımcı yemek diye adlandırdığımız, bol yeşil salata,yoğurt ve meyve kompostosu gibi yiyeceklerle birlikte yenilmesi sağlığımız ve besin değerinin korunarak vücudumuzda daha çok protein çözülmesini sağlayacağından besleyicilik özelliğini de en üst düzeyinde tutacaktır."