Günlük hayatta yapılan birçok hata gıda zehirlenmelere sebep olabiliyor. Yaz döneminde daha da artan bu sağlık probleminin vücut bağışıklığını düşürdüğünü söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Köse, özellikle gıdaların yanlış şekilde çözdürülmesine dikkat çekti.
Besinleri mümkün oldukça bakterilerden arındırıp, suda bekleterek yıkamamız gerekiyor. Eğer iyi yıkamazsak içeride kalan bakteriler bakteri kaynaklı hastalıklara sebep olabilir.
Besinleri dışarıda çözdürme, suda bekletme gibi çözündürme hataları yapılabiliyor. Su demek mikroorganizma demektir.
Donmuş besinlerin doğru çözdürme yöntemlerine değinen Dr. Öğr. Üyesi Köse "Çözdürülmesi gereken sistem, bir ya da iki gün sonra pişirilecek yemeğin içeriğini buzluktan çıkarıp 4 derecede yani buzdolabının içerisinde en az 12 saat bekletmektir.
Bu dönemde bolca meyve ve sebze tüketmeliyiz. Meyveler daha çok karbonhidrat yoğunluklu ve şeker oranı yüksek olduğu için tüketimi sınırlı olabilir.