Türkiye Akupunktur Derneği Onursal Başkanı Dr. Murat Topoğlu, kilo vermek için önerilerini paylaştı.
Mutlaka yavaş yavaş yiyin. Lokmalarınız da küçük olsun. Lokmalar arasında bol su içmek ve başka bir şeyle uğraşmak sizin daha az yemenize neden olacaktır.
Kalsiyum hem sağlık hem de kilo verme açısından çok önemlidir. En güzel kalsiyum da yoğurt da bulunur.
ÖĞLE: 1.seçenek: Salata (domates, salatalık, marul, maydanoz, havuç, roka, semizotu). Salataya zeytinyağı ve mısır konulmamalı, ancak sirke, limon, nar ekşisi veya balsamik sirke konulabilir. Yoğurt her türlü olabilir. (süzme, probiyotik ) 2. seçenek: Çorba+salata, yağı alınmış et veya tavuk suyuna yapılan sebzeli şehriye.
AKŞAM: Bir gün et, bir gün sebze yemeği, bir gün yumurta tercih edilmelidir. Et 150 gr. kadar çiğ olarak tartılmalı. Haşlama, buğulama, fırın, közleme, ızgara yapılmalıdır. Bir tabak sebze (patates ve bezelye hariç) hiç yağ konulmadan haşlama veya ızgara olarak tüketilmeli. Bunların yanında salata ve yoğurt yenilebilir.