HÜNNAP MEYVESİNİN FAYDALARI NELERDİR?
Hünnap; Lif içeriğiyle sindirimi düzenlemeye yardım ederek kabızlığa iyi gelir
Kolesterolü düşürür, kalp hastalıklarını önler
Hünnap, bağışıklığı güçlendirir ve kanser hücreleriyle savaşır
Mukus oluşumunu azaltarak solunum yollarını temizler
Hünnap meyvesi uykusuzluğa iyi gelir
Hünnap meyvesi özellikle yüksek potasyum ve C vitamini içeriğiyle dikkat çeker. Bunun yanı sıra hünnap düşük kalorili bir meyve olmasıyla da faydalıdır.
Hünnap aynı zamanda güçlü bir antioksidan kaynağıdır. İçerisindeki antiinflamatuar ve antibakteriyel bileşikler sayesinde vücudu hastalıklara karşı korur.
Güçlü A ve C vitaminleri barındıran hünnap, bağışıklık sistemini güçlendirerek kişiyi enfeksiyonlara karşı daha da güçlü bir konuma getirir ve kanser hücreleriyle savaşır.
Hünnap meyvesi, balgam ve mukus oluşumunu azaltan enzim içerir. Bu sayede solunumu rahatlatarak, öksürüğe ve üst solunum yolu enfeksiyonuna da iyi gelir.
Demir, potasyum, kalsiyum ve fosfor içerikleri sayesinde hünnap meyvesi kemik gücünü artırarak kemiklerin daha esnek ve güçlü kalmasına yardımcı olur.
İçerdiği anksiyolitik özellikleri sayesinde hünnap meyvesi, kişideki stres ve kaygı durumunu azaltarak daha zihinsel olarak rahatlanmasını sağlar.
Özellikle hünnap suyu ve özü; Sedef hastalığı, egzama ve sivilce dahil olmak üzere birtakım cilt tahrişlerini ve iltihaplarını tedavi etmek için topikal olarak kullanılarak fayda sağlar.