Bağışıklık sisteminden zekâya ve kemik gelişimine kadar kefirin faydalarını saymakla bitmiyor. Koronavirüs sürecinde özellikle kefir tüketmenin önemini vurgulayan uzmanlar, hazır kefir tüketmek yerine evde yapmanın çok daha faydalı olduğunu vurguladı.
DHA'ya açıklamalarda bulunan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emin Mindan, kefirin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve koronavirüs günlerinde kefir tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi. Mindan, "Kefir yetişkinlerin anne sütüdür diyebilirim. Özellikle bu süreçte günde en az 2 bardak içilmeli." dedi.
Bağışıklık sisteminin güçlenmesi, bağırsaklardaki dost bakterilerin çoğalması, zekâ, kemik ve kas gelişimini destekleyen kefirin özellikle çocuklar çok faydalı olduğuna dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emin Mindan, "Kefir, sindirim sistemine huzur veriyor, anne sütünden sonra dost bakterilerin kaynağı, çok faydalı bir gıdadır." diye konuştu.
"Atalarımız kefiri keçi sütünden yapıyorlardı. Öncelikle kaynak böyle olursa iyi olur. Anne babalar bildikleri yerden iyi süt bulabiliyorlarsa onu alarak evde kendileri kefir yapabilirler.
Kefirin yetişkinler için anne sütü sayılabileceğini belirten Mindan, kefirin faydalarını şöyle anlattı: