Tavuk eti en lezzetli gıdalar arasında yer alırken aynı zamanda zehirlenmelerin de sık görüldüğü besinler arasında yer alıyor.
Tavuk eti alırken ve tüketirken dikkat edilmesi gerekenlere yönelik Sabah Gazetesine açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Nevzat Artık, "Üzerindeki son kullanma tarihine de dikkat etmek lazım. Ambalajlı ürünler Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ve denetlenen tesislerde üretildiği için güvenlidir.” dedi.
Çiğ tavuğa dokunduktan sonra ellerin yıkanması uyarısında bulunan Prof. Dr. Artık, önerilerini şu şekilde sıraladı:
Çiğ tavuk pişirilmeden önce yıkanırsa gıda zehirlenmesi riskini arttırmaktadır. Tavuk eti iyi piştiği takdirde tüm zararlı mikroorganizmalar yok olacaktır."
Tavuğu pişirmeden önce yıkadığımızda; mikroorganizma yükünü azaltamadığımız gibi lavabo, musluk, tezgâh yüzeylerine ve hatta ellerimize sıçrayan bu mikroorganizmalar çapraz bulaşmaya da sebep olabilir.