Turşu yapımında asla ezik meyve sebzeler kullanmayın. Ezik ya da çürümeye yaklaşmış besinler zararlı bakteri ürettiği gibi yararlı bakterileri de engeller.
İçme suyu ile hazırlayın. Eğer içme suyu kullanmak istemiyorsanız, kullanacağınız suyu mutlaka kaynatın.
Yeterince tuz ekleyin. Eğer turşunuz yumuşar ya da suyu bulanıklaşırsa bunun sebebi tuzunu az koymanızdır.
Karanlıkta bekletin. Turşunun karanlıkta bekletilmesinin sebebi ısıdan korumaktır. Yüksek ısı turşuda zararlı bakterilerin üremesine neden olur. Bekletilme süresi genellikle 6 haftadır.
Turşuda oluşan beyaz tabaka da diğer merak edilen konudur. Bu beyaz tabaka turşuya uygun oranlarda tuz eklenmediyse ve turşu uygun sıcaklıkta bekletilmediyse oluşuyor.