Pilav yaparken pirinçlerin piştiği sürede 'bacillus cereus' mikrobu ölmeyebiliyor. <br> Besinlerde ve toprakta bulunan bu bakterinin bazı türleri, gıda kaynaklı hastalıklara hatta besin zehirlenmesine neden olabilir. <br> Pişirme sırasında ölmeyen bakteri, pilavı oda sıcaklığında beklettiğiniz takdirde gelişmeye ve üremeye başlıyor. <br> Su ve diğer maddeler de ayrıca bakterinin gelişmesine uygun ortam oluşturuyor. <br> Gelişen bakteriler ise toksin açığa çıkartıyor. Açığa çıkan toksinlerden ısıya dayanıklı olanlar da bulunabiliyor. <br> Bu nedenle eğer tekrar ısıtılan pilavdan zehirlenmek istemiyorsanız kalan pilavı buzdolabında saklamalısınız. <br> Pişirildikten sonra 2 saat içinde buzdolabına koymalısınız. <br>(yenisafak)<br>