Yumurta Çin Sağlık Bakanlığı'na göre, sahte yumurtalar benzoik asit, sodyum aljinat ve daha birçok zararlı bileşen içerir. Bu nedenle, bir yumurtanın hemen hemen her kısmı sahte olabilir. Bu sorun çoğunlukla Asya ülkelerinde bulunsa da, yumurta alırken dikkatli olmalısınız.
2/12
Sahte yumurtaların çok sert kabukları vardır. Genellikle gerçek olanlardan çok daha büyüktürler. Eğer kabuk iyi görünüyorsa, yumurta sarısına dikkat edin. Çok sarıysa, yumurta sahte olabilir.
3/12
Yeşil bezelye göründüğü kadar basit değildir ve genellikle sahtedir. Sahte bezelye, soya fasulyesi, kar bezelye, renklendiriciler ve sodyum metabisülfit kombinasyonudur. Sodyum metabisülfit, birçok ülkede kanser ve 'metabolizma' sorunlarının gelişmesi riskinin yüksek olması nedeniyle yasaktır.
4/12
Bildiğiniz üreticilerden yeşil bezelye alın. Renk gerçek olamayacak kadar yeşilse, üründe bir miktar renklendirici olduğu anlamına gelir.
5/12
Şaşırtıcı bir şekilde, elmalar bile sahte olabilir. Gerçek olamayacak kadar iyi görünmelerini sağlayan kimyasallarla yetiştirilirler. Ayrıca raf ömrünü uzatmak için mumlanır, bu yüzden onları yemek sağlığınıza zararlıdır.
6/12
Çok parlak, çok yeşil ve çok yuvarlak görünen elmalar büyük olasılıkla sahtedir.
7/12
Hamburger eti artık sadece kıyılmış etten ibaret değil. 2016 yılında Impossible Foods şirketi nişasta, genetiği değiştirilmiş maya ve dokulu buğdaydan yapılmış bir et ortaya çıkardı. Bundan daha fazlası, burger eti genellikle soya ve diğer fasulyelerden yapılır ve gerçek etlerden çok daha iyi tadı vardır.
8/12
Cevap açık: burgerinizi kendiniz yapın ve fast-food yemekten kaçının.
9/12
Bazı üreticiler o kadar yeteneklidir ki, krema yapmak için kremaya ihtiyaç duymazlar. Evet süt içerir fakat sahte krem şantinin süt miktarı da oldukça azdır.
10/12
İçindekiler bitkisel yağ ve şeker içermemelidir.
11/12
Cassia, her yerde tarçın olarak satılan ünlü ucuz bir alternatiftir. Farklı bir kokusu vardır ve en önemlisi sağlığınız için tehlikelidir. (Migrene de neden olabilir)