1. Elma
Elma lif, C vitamini ve çok sayıda antioksidan içerir. Çok doyurucudur ve öğünler arasında acıktığınızda mükemmel bir atıştırmalıktır.
3. Muz
Muz iyi bir potasyum kaynağıdır. Ayrıca B6 vitamini ve lif bakımından da zengindir ve kolay taşınabilir.
5. Portakal
Portakallar C vitamini içerikleriyle iyi bilinirler. Dahası, lif ve antioksidan bakımından da zengindir.
7- Yumurtalar
Yumurta oldukça besleyicidir.
Bir zamanlar yüksek kolesterol içerdiği için şeytanlaştırılan yumurtayı uzmanlar artık çeşitli faydaları olabilecek faydalı bir protein kaynağı olarak görüyor.
11. Badem
Badem, E vitamini, antioksidanlar, magnezyum ve lif içeren popüler bir yemiştir. 2021 yılında yapılan bir inceleme, bademin kilo kaybına katkıda bulunabileceğini, bağırsak mikrobiyotasını destekleyebileceğini, düşünmeyi geliştirebileceğini, kişi stres altındayken kalp atış hızını yönetebileceğini ve cilt yaşlanmasını önleyebileceğini ortaya koymuştur
43. Süt ürünleri
Süt vitamin, mineral, protein ve kalsiyum içerir.
2022 yılında yapılan bir inceleme, süt ürünleri tüketen kişilerin kardiyovasküler hastalıklardan (KVH) ölme olasılığının tüketmeyenlere göre daha düşük olduğu sonucuna varmıştır. Bununla birlikte, tam yağlı süt ürünleri KVH ve bazı kanser riskini artırabilir.