Birçok antioksidan vardır hatta bir kısmını vücudumuz kendisi üretir. Flavonoidler çikolatada, meyvelerde, sebzelerde ve çayda bol miktarda bulunan antioksidanlardır.
Çikolatanın faydaları ise saymakla bitmiyor. Kalp hastalıkları ve kanserle mücadele ediyor, cildi ve kemikleri besliyor....
* Çikolata geçmişten günümüze özellikle kadınlar üzerinde psikolojik olarak oldukça olumlu etkilere sahip. Çikolata kadınların kendilerini iyi hissetmelerini sağlayan endorfini salgılatıyor.
Çikolatanın zararları var mı?Bu faydalı bilgiler günde yiyebildiğiniz kadar çikolata yiyin anlamına gelmez. Her ne kadar faydalı ve lezzetli olsa da çikolata bol miktarda kalori barındırır. 1 bar bitter çikolatada 400 kalori vardır. Diyet yapanlar çikolata yediği zaman aldıkları bu kalorileri diğer tatlıları yemeyerek dengeleyebilirler.
Çikolatada bir sürü yağ yok mu?Bitter çikolatadaki yağların üçte biri oleik asit, üçte biri stearik asit, üçte biri ise palmitik asitten oluşur.Oleik Asit: Zeytinyağında da bulunan tekli doymamış yağlardır ve sağlıklıdır.Stearik Asit: Doymuş yağdır fakat araştırmalar stearik asitin kolesterol üzerinde iyi veya kötü bir etkisi olmadığını gösteriyor.Palmitik Asit: Doymuş yağdır. Kolesterol ve kalp hastalıkları riskini yükseltir.