Ispanak, brokoli, lahana gibi yeşil yapraklı sebzeler ile havuç, kırmızı biber gibi renkli sebzeler ve meyveler, antioksidanlar ve lif içeriği açısından zengindir. Bu besinler düzenli tüketildiğinde bağırsaktaki yararlı bakterilerin artmasını sağlar. Bu durum vücutta toksin birikmesinin önüne geçer.
SARIMSAK VE SOĞAN
Doğal antibakteriyel ve antiviral özellikleri olan sarımsak ve soğan, sağlıklı bir diyetin önemli bir parçası olabilir. Sarımsak, vücuttaki bakteri ve toksinlerin kısa sürede atılmasını sağlar.
PROBİYOTİKLER
Yoğurt, kefir ve fermente edilmiş diğer gıdalar probiyotikler açısından zengindir. Sindirim sistemini destekleyebilirler.
ZENCEFİL
Anti-enflamatuar özellikleriyle bilinen zencefil, sindirim sistemini destekleyebilir ve toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olabilir.