KİVİ KABUĞU
Gıda zehirlenmelerine iyi gelen besinlerin başında gelir. Zehirlenme sırasında katı meyve sıkacağına kiviyi soymadan sıkıp içerseniz kabuğundaki vitaminler sayesinde mideniz temizlenir.
ELMA KABUĞU
Elma kabukları kurutulup çay oalrak tüketilir. Bu çay yemek borusunu ve mideyi temizler. Ayrıca göz altı morlukları içinde elma kabuklarını bir saat göz altınızda bekletebilirsiniz.
PORTAKAL KABUĞU
İçerdiği esansiyel yağı sayesinde ciltteki deforme hücreleri azaltır. Ayrıca haşeratlarda portakol kokusunu sevmez. Nedeni de yine bu yağdır.
LİMON KABUĞU
Limon kabuklarındaki çözücü asit boğaz iltihaplanmalarında ortaya çıkar enfeksiyon virüslerini azaltır. Aynı zamanda tıkanan burunu açmadada kullanılır. Bazı uzmanlar limon kabukları yıkanıp tüketildiğinde diş sağlığını da desteklediğini belirtiyor.
SOĞAN KABUĞU
Doğa da bulunan güçlü antioksidan besinlerin başında gelen soğanın faydaları herkes tarafından bilinir. Ancak soğan kabuğunun faydaları hakkındaki gerçekleri çok az insan bilir. Uzmanalr soğan kabuklarının faydasının soğandna daha fazla olduğunu vurguluyor. Vücudun günlük ihtiyacı olan lif ve flavonoidler karışılıyabilen soğan kabukları kan düzeyindeki kötü kolesterolü düzenleyerek kalp hastalıklarını önler. Aynı zamanda soğan kabukları kaynatıp içildiğinde vücutta bulunan tüm iltihabı söker atar.