Yaz aylarının vazgeçilmezi, en serinletici ve en hafif tatlısı olarak dünyanın her tarafında en çok tüketilen meyve şüphesiz ki karpuzdur.
Karpuz kabuğu insan vücudu açısından birçok faydası bulunan, bir kısımdır. Çöp diye attığınız karpuz kabuğunun yeşil ile kırmızı kesim arasında ki beyaz kısım çok faydalıdır.
Karpuzun dış kısmından faydalanabileceğiniz sayısız tarif bulunuyor. Biz de sizin için karpuz kabuğundan yapabileceğiniz birkaç tarifi sıraladık...
Cilt bakımında veya çeşitli tariflerde kullanabiliriz. Meyve kabuklarını kullanmanın birçok farklı yolu var. İşte detaylar...
Karpuz kabuklarının dış kısmındaki yeşil yüzeyi tamamen soyun.
Soyulmuş kabukları bir kap içinde karbonatlı su içerisinde en az 2 saat kadar bekletin.
Daha sonra karbonatlı sudan çıkarıp su dolu başka bir tencere içinde kabukları 30 dakika haşlayın.
KÖZ BİBERLİ KARPUZ KABUĞU SALATASI TARİFİ
Karpuz kabuğundan nefis bir salata hazırlayabilirsiniz. Köz biberli olan bu salata tarifini mutlaka deneyin! Malzemeler: 1 küçük kase karpuzun beyaz kısmı, 1 adet domates, 1 adet salatalık, 1 adet kuru soğan, 1 adet yabani semizotu, 1 adet kırmızı közlenmiş biber, 1 adet yeşil közlenmiş biber, kaya tuzu, zeytinyağı, limon suyu.
Karpuz kabuklarının yeşil kısımlarını kesin. Biberlerinizi fırında ya da ocakta közleyin. Karpuz kabuğunu, salatayı, biberleri ve domatesi küp küp doğrayın. Soğanı çok ince doğramaya özen gösterin. Semizotunun taze uç kısımlarını doğrayın ve ilave edin. Üzerine kaya tuzu, zeytinyağı ve limonu ekleyin.