Makarna kurtarıcı yemeklerimizden biri. Evde yemek olmadığında, karınlar aç ama bekleme sabrı olmadığında direkt sarıldığımız besinlerden biri. İtalya gibi, makarnayı çok seven ülkelerde ise makarna yapmak, bir sanat gibi görülüyor. Peki sizde o acele ile makarna suyunu lavaboya dökenlerden misiniz? Eğer öyleyse büyük bir hata yapıyorsunuz demektir.
Makarnalarınızın lezzetini bir üst seviyeye taşımak için makarna suyunu sakın lavaboya dökmeyin. Onun yerine sizin için hazırladığımız makarna suyu değerlendirme tüyosunu kullanarak makarnalarınızın lezzetine lezzet katın.
Makarnanızdaki su, sosunuzdaki yağdan ayrıldığında tabağınızın kenarlarında kırmızı, sulu birikintiler meydana gelir. Bu pek de iştah açıcı bir görüntü değildir. İşte makarnayı haşlamak için kullandığınız makarna suyu bu ikisinin ayrılmasını engelleyerek bu görüntüye engel olur. Ayrıca sosunuzun kıvamını zenginleştirerek daha önce deneyimlemediğiniz lezzette bir tat yaratır.
Makarnalarınızı haşlarken daha az su kullanın. Makarnanın güzel haşlanması için tonlarca suya ihtiyacınız olduğunu sanabilirsiniz ama tüm bu su gereksizdir ve makarnadaki nişastayı seyreltmekten başka bir işe yaramaz.
Arta kalan makarna suyunu sakın atmayın. Soğumaya bırakın ve bir buz tepsisine yerleştirerek dondurucuya koyun. Daha sonra makarna suyunuzu çorbalara, soslara, salçalarınızı ve zengin kıvama gelmesini istediğiniz her türlü yemeğe ekleyebilirsiniz.