Salatalık, market ve pazar alışverişlerinde hiç şüphesiz ilk olarak aldıklarımız arasında yer alır. Mutfakta salatalardan sandviçlere kadar geniş bir kullanım vardır. Salatalık, çok iyi bir pantotenik asit kaynağı olmakla birlikte, iyi birer, bakır, potasyum, manganez, C vitamini, fosfor, magnezyum, biotin ve B1 vitamini kaynağıdır. Damak tadımıza yakın olan salatalığın saymakla bitmeyecek bir sürü de faydası vardır.
ALATALIĞIN FAYDALARI NELERDİR?
-Vücuttan toksinlerin atılmasını kolaylaştırır.
Salatalığın yüzden 90'ının suda oluşması, vücutta oluşabilSALATALIĞIN FAYDALARI NELERDİR?
-Vücuttan toksinlerin atılmasını kolaylaştırır. Salatalığın yüzden 90'ının suda oluşması, vücutta oluşabilecek olası toksin problemine iyi gelir.ecek olası toksin problemine iyi gelir.
Kemikleri ve kıkırdakları korur.
Salatalığın içerisinde yer alan silis, vücuttaki kasları, tendonları, kemikleri ve kıkırdakları korur. Salatalığın da silis bakımından zengin olması kemiklerin ve kıkırdakların korunmasını sağlamaktadır.
Vücudun ihtiyaç duyduğu günlük vitaminlerin büyük bir kısmını karşılar.
B ve C vitaminleri içeren salatalığın günlük hayatta tüketilmesi, vücudun günlük vitamin ihtiyacının karşılanması konusunda yarar sağlamaktadır.