Tuzlu ve yağlı yiyeceklerin neden olduğu şişkinlik problemine iyi gelen birtakım besinler vardır. İşte uzmanların önerdiği şişkinliği gideren o besinler...
İçerdiği bromelain enzimi sayesinde midedeki protein oranını artırarak, midenin yiyecekleri daha rahat sindirmesini kolaylaştırıyor. Yüzde 80 oranında su barındıran ananas midenin, hastalıklara yakalanma riskini azaltır.
2/7
MAYDANOZ
Her öğünde tüketilmesi gereken sebzelerden biridir. Şişkinliğe neden olan gaz problemine iyi gelen maydanoz aynı zamanda kabızlık gibi rahatsızlıklarıda önler.
3/7
NANE
Gaz hem midede hemde bağırsaklarda oluşan bir rahatsızlıktır. Tüketilen yağlı, tuzlu, baharatlı yiyeceklerin ortaya çıkardığı gaz, şişkinliğe neden olur. Yapılan araştırmalarda nane ferahlatıcı etkisinin yanı sıra zararlı bakterileride azaltır. Günde bir bardak tüketilen nane çayı hem bağırsakları hemde mideği rahatlatır.
4/7
REZEN ÇAYI
Günde iki bardak tüketilen rezene çayı, sindirimi kolaylaştırır, bağırsaklarda ve midede gazın sıkışmasını ve bu nedenle ortaya çıkan şişkinliği önler.
5/7
SALATALIK
Doğal idrar söktürücü olan salatalık, vücuttan toksinlerin atılmasında yardımcı olur. Besin değerleri düşük olmasına rağmen midede oluşan asit oranını dengeler.
6/7
ZENCEFİL
Yüksek derecede uçucu yağ içeren zencefil aynı zamanda zengin bir vitamin ve besin kaynağıdır. Zencefil midedeki zararlı bakterilerin emilimini artırarak hazmı kolaylaştırır.