SARIMSAK
Yapılan çalışmalar sarımsak tüketenlerde tüketmeyenlere göre daha az kalp ve damar hastalıklarının görüldüğünü gösteriyor. Sarımsağın faydalı içeriği sayesinde kanda bulunan fibrin ve plak yapılarının oluşumunu azaltıyor.
ZERDEÇAL
Uzmanların da sıkça tavsiye ettiği zerdeçal damar sertleşmesinin en büyük nedenlerinden olan iltihaplanmayı azaltan 'curcumin' maddesini içerir. Bu sayede damarda yağ birikimini yaklaşık %26 oranında azaltıyor.
CEVİZ VEYA CEVİZ YAĞI
Damarları temizleyen ceviz, tüketildiği an etkisini göstermeye başlıyor. Kalp sağlığı için önemli faydalar sağlayan ceviz, kan damarlarını hizalıyor ve damarların esnekliğinde önemli bir rol oynuyor.
ACAİ ÜZÜM
Kolesterolü düşürme özelliği ile ön plana çıkan acai üzümü kan akışını dengeler. Kalp için çok faydalıdır.
Geçtiğimiz on yılda kalp sorunu ve baskı, kolesterol, ateroskleroz gibi problemleri yaşayanların sayısı arttı. Bunların nedeni sağlıksız beslenme ve hareketsizlik. Ani kalp krizi, felç gibi yaşamı tehdit eden sorunlara yol açan yüksek kolesterol seviyelerini kontrol altında tutmak ise yaşamınızı kurtarabilir. işte tıkanmış damarları açan elma yöntemi...