Çevre aktivisti Uppala Jayatissa basına yaptığı açıklamada: "Bundan yaklaşık dört beş ay kadar önce benzer ebatlarda bir timsahı da Polathumodrara nehrinde yakaladık. Bu yakaladığımız timsah ise bu türdeki timsahların ulaşabileceği maksimum ölçülerde." sözlerini sarf etti.
Vahşi yaşamı koruma departmanı yetkilisi Ravindra Kumar: "Köylülerin ve polislerin de yardımıyla, sürüngene hiçbir zarar vermeden dev timsahı doğal yaşam alanına geri gönderebildik. Sürüngen sıkıştığı yerden kendi imkanlarıyla çıkmak için aşırı büyüktü." sözlerini dile getirdi.
Malezya'da bir şantiyede bulunan dev piton, yakalandıktan birkaç gün sonra öldü. Yetkililer, yılan familyasından olan pitonun bugüne kadar yakalanan en uzun piton olduğunu söylüyor.
Malezya'da yakalanan yılanın da ağlı piton türü olduğu düşünülüyor. Fakat Guinness Dünya Rekorları yetkilileri henüz tespit yapmadı. Malezyalı yetkili Herme Herisyam, yılanın 250 kg ağırlığında olduğunu ve kurtarma çalışmalarının 30 dakika sürdüğünü söyledi. Malezya'daki yılan ölmeseydi, hükümete bağlı Doğal Yaşam Birimi'ne nakledilecekti.