DOMATES
Domates C vitamini ve diğer birçok besin maddesini içinde barındırır. Fakat domates tanik asit içerdiğinden dolayı aç karnına yememelisiniz. Bu asit, midenizde bulunan ve genellikle ağrılı mide sorunlarına sebep olabilecek asit miktarında artışa neden olacaktır. Bu sebeple, ülser gibi mide problemleriniz varsa, kendi iyiliğiniz için bu tür asitli yiyeceklerden uzak durmanız en faydalısıdır.
GAZLI İÇECEKLER
Pek çok insan günün herhangi bir saatinde alkolsüz içecekler içmenin uygun olduğunu düşünür. Fakat bu tavsiye edilmez. Alkolsüz içecekleri başka bir şey yemeden içtiğinizde mideniz oldukça şişebilir. Daha da kötüsü ise, midenizdeki asit seviyesini yükseltebilirsiniz. Bunun uzun vadeli sonucu yemek borusu kanseridir. Midenizdeki asit seviyesi çok yüksek olduğunda erozyon da ortaya çıkabilir.
YAĞLI HAMUR İŞLERİ
Sabah erkenden çoğu insan kahvaltı sofrasındaki ilk gördüğü şeye uzanarak ağzına atıyor ve aceleyle evden çıkıyor. Atıştırmak için en kolay şeylerden biri, puf böreği gibi hızlı bir atıştırmalıktır. Sizi daha doygun hissettirseler de maalesef sağlığınız için oldukça kötü bir tercihtir.
ŞEKERLİ GIDALAR
Şekerin sindirimi çok basit olabilir, fakat aç karnına girdiğinde vücudunuzun kanınızda gerekli seviyelerini korumak için gereken insülini salgılamasını engeller. Bu olduğunda, rahatlıkla göz sorunları yaşayabilirsiniz. Daha da kötüsü, tatlılar vücudunuzdaki asit ve alkali dengesini bozar. Bu sebeple, şeker hastalığınız varsa veya şeker hastalığına yakalanma riskiniz varsa, tatlılardan tamamen kaçının.
YOĞURT
Yoğurt, şüphesiz birçok sağlık yararına sahip olan birçok laktik asit bakterisi içerir. Bununla birlikte, midenizdeki asit miktarı sayesinde laktik asit aç karnına etkisiz hale gelir. Bu, bu tür süt ürünlerinde bulunan laktik asit bakterilerini öldürür ve daha da fazla asitliğe yol açar. Bu sebeple, yoğurdunuzu tercihen iyi bir yemek yedikten bir veya iki saat sonra Yemeniz en iyisidir.
ARMUT
Armutlar çok miktarda ham lif içerir. Aç karnına yediğinizde, hassas mukoza zarlarına zarar verirsiniz. Bu da mide hastalıklarına yol açar. Bu sebeple, en azından yulaf ezmesi veya diğer tahıllar gibi bir şey yedikten sonra çift Yemeniz önerilir.
İŞLENMİŞ ŞARKÜTERİ ÜRÜNLERİ
Salam, sosis, sucuk gibi işlenmiş şarküteri ürünleri kalp sağlığını ciddi anlamda bozuyor. Şarküteri ürünlerinin büyük bir bölümü koruyuculuk sağlaması için sodyum nitrat içeriyor. İnsan vücudu için bir toksin olan nitrat, iç inflamasyonu arttırabiliyor. Ayrıca damar sertleşmesine sebep oluyor. Kalp krizini tetikleyebiliyor.
KETÇAP
Ketçap marketlerde en çok satılan ve severek tüketilen sosların başında geliyor. Özellikle patates kızartmasıyla çok fazla tüketilen ketçap vücudunuz için oldukça zararlı. Uzmanlar, ketçaptaki sodyum oranının azımsanmayacak kadar yüksek olduğunu söylüyor. Sadece iki yemek kaşığı ketçapta 320 miligram sodyum bulunuyor. Bunun yanı sıra 2 yemek kaşığı ketçapta 8 gram şeker bulunuyor.
MISIR GEVREKLERİ
Mısır gevrekleri özellikle pratik kahvaltı yapmak isteyenlerin vazgeçilmezi arasında yer alıyor. Mısır gevrekleri yüksek şeker oranı sebebiyle sağlığınızı bozuyor. Mısır gevreği obezite, iltihaplanma, yüksek kolesterol ve diyabete zemin hazırlayan aynı zamanda kalp sağlığını tehdit eden bir besin olarak Amerikan Gıda Dairesi tarafından tasdik ediliyor.