1. SÜTLAÇ
İftar menülerinin en favori sütlü tatlısı sütlaçtır. Her daim hafif olan fırında sütlaç yemekten sonra hafif tatlılar arasında yer alır.
SÜTLAÇ TARİFİ
Sütlaç tarifi için ilk önce pirinçleri suyun içinde pişirin. Daha sonra içine sütü ekleyerek kaynatmaya başlayın.
Süt ve pirinç kaynamaya başlayınca pirinç ununu bir miktar sıcak suyun içinde karıştırın ve sütlacın içine dökün. Bu işlemden sonra hızlıca karıştırın ve tekrar kaynamasını bekleyin.
Son olarak içine şekeri ekleyin. Bir süre daha kaynattıktan sonra servis kâselerine alın.
Sütlaçları daha hızlı soğumaları için buzdolabına koyabilirsiniz. Dilerseniz üzerini fıstıkla veya tarçınla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...
2. KADAYIFLI MUHALLEBİ
Yemekten sonra hafif bir tatlı arıyorsanız kadayıflı muhallebi tam size göre. Kadayıflı muhallebinin malzemeleri de hemen hemen her mutfakta bulunuyor. İşte akşam çayınızın yanına yakışacak kadayıflı muhallebinin yapılışı...
KADAYIFLI MUHALLEBİ MALZEMELER
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket krem şanti
SÜSLEME İÇİN
4 su bardağı kavrulmuş tel kadayıf
1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
KADAYIFLI MUHALLEBİ TARİFİ
Öncelikle evde kadayıf varsa kendinizde kadayıfı kavurabilirsiniz. Fakat hazır hali de marketlerde satılıyor.
Vanilya ve krem şanti haricindeki tüm muhallebi malzemelerini tencereye ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Altını kapattıktan sonra krem şanti ve vanilyayı da ekleyin karıştırın.
Borcamın altına kadayıfı yerleştirin. Ardından üstüne muhallebiyi dökün ve üzerini tekrar kadayıfla kapatın. Fındık veya cevizle süsleyebilirsiniz.
3. KAZANDİBİ
Kazandibi hafif kızarmışlık ve yanmış hissiyle damakta iz bırakan nefis sütlü tatlıdır.
KAZANDİBİ MALZEMELER
1 litre süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
8 yemek kaşığı dolusu toz şeker
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
TEPSİNİN DİBİ İÇİN;
Tereyağı ve 4 yemek kaşığı toz şeker
KAZANDİBİ TARİFİ
Tencere içinde muhallebisi için olan tüm malzemeyi karıştırın ve ocağa koyun. Sürekli karıştın ve muhallebi kıvamına getirin.
Bir tepsiyi tereyağı ile yağlayın ve şekeri tepsiye yayın.
Muhallebiyi soğutmadan dökün ve yüksek ateşte 8-12 dakika kadar tepsiyi çevire çevire altını kızartın. Soğuduğunda nefis tatlı hazır.
4. MAGNOLİA
Çilek ve muzla yapılan magnolia soğuk yenen bir tatlıdır. Evde bisküvi ve meyve varsa denemeye değer.
MAGNOLİA TARİFİ
Magnolia tarifi için önce bir tencereye süt, şeker, nişasta ve un ekleyip karıştırıp iyice çırpın. Süzgeç yardımı ile süzüp yumurta sarısını ekleyip tekrar çırpın. Kıvam alana kadar pişirin ve ocaktan alın.
Üzerini kapatıp soğumaya bırakın. Soğuduğundan emin olunca krema vanilyayı ekleyip çırpın.
Bebe bisküvilerini rondodan geçirin. Çilekleri doğrayıp, süsleme işlemine geçin.
Çilekleri ince ince doğrayın. Önce çilekleri kupların kenarlarına dizin.
Ardından kupların dibine 2 yemek kaşığı bisküvi ekleyin. Üzerine magnolia kremasını ilave edin. Sonra biraz bisküvi, ardından tekrar krema ekleyin.
Son olarak üstüne 1 kaşık bisküvi serpin. Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra magnolia tarifi servise hazır. Afiyet olsun...
PANNA COTTA TARİFİ MALZEMELERİ
250 ml süt
600 gram krema
1 çorba kaşığı toz jelatin
2 çorba kaşığı su
250 gram yoğurt
6 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Süslemek için;
Frambuaz veya istenen meyveler, isteğe göre çilekli sos veya çikolatalı sos
PANNA COTTA TARİFİ YAPILIŞI
Panna cotta tarifi sanıldığı kadar zor değil. Öncelikle süt ve kremayı bir tencereye alıp, kaynatın. Toz jelatini su ile açın ve kaynayan kremaya ekleyip, tencereyi ocaktan alın.
Pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırın. Üzerine yoğurt, toz şeker ve vanilya ekleyip, çırpın. Kalıplarınıza paylaştırıp, buzdolabında en az 2-3 saat donması için bekletin.
Ardından kalıplardan servis tabağına çıkarıp, üzerine çikolata sos gezdirin.