Birçok bitki kanserden kalp damar sağlığına kadar pek çok hastalığa iyi geliyor. Peki bu hastalıklar ve bitki ile meyvelerin faydaları neler?
KANSER HASTALIĞI
BROKOLİ
Brokoli selenyum, potasyum, kükürt ve diyet lifi bakımından oldukça zengindir.Aynı zamanda kansere neden olan hücrelere etki ederek ortadan kalkmasını sağlar. İdrar yolları, kalın bağırsak ve göğüs kanserine karşıda koruyucudur. Brokoli çiğ ya da buharda pişirilerek tüketilebilir.
ÇÖREK OTU
İçerisinde A, C, B1 ve B6 vitaminleri ile selenyum, çinko, magnezyum minerali içeren çörek otunun en önemli bileşimi ise thymol türevi thymoquinon'dur.
NAR
İçeriğindeki C vitamini, polyphenol, demir ve potasyumla bağışıklık sistemini güçlendirir. Bunun yanında kolesterolü ve kan şekerini dengeler. Kanser hücreleri engeller. Nar, özellikle de prostat kanserinde etkilidir. Aynı zamanda kanser hücrelerinin çoğalma hızını yavaşlatır.
KETEN TOHUMU
Keten tohumu, C, E ve K vitamini, kalsiyum, bakır ve demir mineralleri açısından zengindir. Aynı zamanda Omega-3 Yağ Asidi içeriği yüksektir. Keten tohumu kolesterolü dengeler, kan şekerini düzenler ve kalp-damar sağlığını korur.
ASPİR
Antibakteriyel ve antioksidan özelliğe sahiptir. Kanı düzenler ve pıhtılaşmasını sağlar. Ancak kan sulandırıcı ilaç kullananların tüketmesi tavsiye edilmez. Bir gram aspir çiçeği bir bardak sıcak suda kaynatılıp içilebilir.
ŞİŞMANLIK
MATE ÇAYI
Ödem atımını sağlayarak kabızlığı giderir. C, B1, B6 niasin gibi vitaminler içerir. Aynı zamanda kalsiyum, demir, magnezyum ve potasyum gibi mineraller bakımından zengindir. 2 fincandan fazla tüketimi önerilmez. Fazla tüketimi ise uykusuzluk yapar. Gebe ve emzikli kadınlara tavsiye edilmez.