Adana’da çeşitli sağlık sorunları nedeniyle hastaneye başvuran ve doktorların ‘ameliyat’ kararı verdiği çocuklar, korku ve endişelerini ‘akülü araba’ ile aşıyor. Adana Devlet Hastanesi Çocuk Kliği’ndeki çocuklar, ameliyathaneye bir hayırsever tarafından bağışlanan akülü oyuncak arabayla giriyor. Minikler güle oynaya girdiği ameliyathaneden, sağlıklarına kavuşmuş bir şekilde geri çıkıyor.
Adana’da çeşitli sağlık sorunları nedeniyle Adana Devlet Hastanesi Çocuk Kliniği’ne başvurusu yapılan ve burada doktorlar tarafından ‘ameliyat’ kararı verilen çocuklar, ameliyathaneye akülü oyuncak arabayla giriyor. Ameliyat önlüklerini giyip, bir hayırsever tarafından bağışlanan akülü oyuncak arabanın direksiyonuna geçen minikler, böylelikle korku ve endişelerini de aşıp, güle oynaya ameliyat oluyor.
SONER KAN / HABER MERKEZİ
2/4
YARDIM GELDİ ARAÇLAR ALINDI
Adana Devlet Hastanesi Çocuk Kliği’nde ilginç görüntüler… Bir hayırsever, söz konusu hastaneye bağış yaptı. Hastane yönetimi de söz konusu bağışla Çocuk Kliği’ne tam 3 adet akülü oyuncak araba satın aldı. Söz konusu araçlar da çeşitli sağlık sorunları nedeniyle ameliyata alınması gereken çocukların, ameliyathaneye giderken yaşadıkları korku ve endişenin aşılması noktasında hayata geçirilen bir projede kullanılmaya başlandı.
3/4
SEDYE YERİNE AKÜLÜ OYUNCAK ARABA
Bu kapsamda Çocuk Kliği’nde yatan minikler, önce ameliyat önlüklerini giyiyor, sonrasında da görevli hemşirelerin yardımıyla akülü oyuncak arabaların direksiyonuna geçip, ameliyathaneye sedye yerine kendi kullandıkları arabalarla giriyor. Çocuklar böylelikle korku ve endişelerini aşarken, objektiflere de birbirinden renkli görüntüler yansıyor. Aileler de söz konusu uygulamayı destekliyor.
4/4
AMELİYATA GÜLE OYNAYA GİRİYORLAR
Hastane Yöneticisi Uzman Doktor Soner Çitil, hastanedeki hizmet kalitesini yükseltebilme noktasında böylesi bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Çocukların ameliyathaneye girerken yaşadıkları korku ve endişeyi en aza indirgemek ve bu süreci neşeli hale getirebilmek için böylesi bir projeyi uygulamaya koyduk. Çocuklar, bu yöntemle ameliyathaneye korku ve stres yaşayarak değil, güle oynaya giriyor” dedi.