ÖMRÜ KISALTABİLİR
Şekerli yiyecekler tüketmek anlık olarak size keyif verebilir ancak uzun vadede baktığınızda bunun zehirden bir farkı yoktur.
Zamanla bu insülin direncine yol açabilir, ve kişinin metabolik sağlığını olumsuz bir yola sokar. Kan şekeri değerleri bozulduğunda açlık ve beraberinde gerginlik başlar. İleri aşamalarda baygınlık da kaçınılmazdır.
TANSİYON VE KALP HASTALIĞI RİSKİNİ ARTIRIR
Sağlıklı bir kalp istiyorsanız şekeri hayatınızdan çıkarın. Dr. Saltzman, "Yüksek miktarda şeker alımı, çok düşük yoğunluklu lipoprotein (VLDL) olarak adlandırılan, kardiyovasküler hastalık riski ile ilişkili olan bir tür kan lipidindeki bir artışla ilişkilendirilmiştir" diyor. LDL ve trigliseridlerin yükselmelerine sebep olan şeker, damar tıkanıklığına yol açar. Bu da kalp krizine sürükleyebilir.
DEPRESYONA NEDEN OLUYOR
Yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda şekerin özellikle ergenlik döneminde depresyon ve endişeye sebep olduğu ortaya çıktı. Fruktozun fazla tüketiminin beyni değiştirdiği ve bunun da davranışlara olumsuz bir şekilde yansıdığını söylüyor araştırmacılar. Fazla fruktoz tüketimi stres hormonu salımını artırır ve endişe belirtilerini ortaya koyar.