Haşlanmış yumurtanın sağlığa olan faydasını artık herkes biliyordur. Ancak haşladığınız yumurtanın suyunun da sağlığınıza inanılmaz fayda sağladığını biliyor muydunuz?
Zengin protein ve kalsiyum bombası olarak öğünlerde her daim yer bulan yumurtayı tüketme yöntemlerinden en popüleri haşlamaktır.
Araştırmalar, yalnızca yumurtanın değil, kabuğu ve haşlama suyunun da birçok şeye iyi geldiğini gösterdi. Bu bilgilerden sonra , haşlanmış yumurtanın suyunu asla dökmeyeceksiniz. Ancak mutlaka haşlamadan önce iyice yıkamış olmanızı tavsiye ediyoruz.
YUMURTA HAŞLAMA SUYU NASIL DEĞERLENDİRİLİR?
KEMİK ERİMESİ VE KEMİK AĞRILARINA İYİ GELİYOR
Yumurtayı kaynattığınız su içerisinde yumurtanın kendisinde bulunan kalsiyumdan daha fazla kalsiyum içerdiği söyleniyor. Bu nedenle kaynatılan yumurtanın suyunun kemik erimesi ve kemik ağrısı gibi rahatsızlıklara iyi geliyor.
KİRECİ SÖKÜP ATIYOR
Tencere ve çaydanlığınızdaki kireci yok edebilmek için kaynatılmış yumurta suyunu kullanabilirsiniz. Kabın içerisine yumurta kabuklarını alıp kaynatın. İçerisine de biraz sirke dökün. Kirecin ortadan kalktığını göreceksiniz.
DAHA CANLI VE PARLAK SAÇLAR
Kaynattığınız yumurta suyunu saçlarınıza dökün. Bol miktarda protein içeren yumurta suda kaynatıldığında protein çözülür ve saçlarınız oldukça canlı görünmesine yardımcı olur.