Dünyanın pek çok yerinde şehir yönetimleri marka olabilmek için birbirleriyle yarışıyor. Gastronomi alanında dünyanın parlayan yıldızı olan Gaziantep ilimiz bunu ileri görüşlü ve yatırımcı belediyecilik anlayışına borçlu.
Kahramanmaraş Belediyesi de bu noktada bir ilke imza attı. Kahramanmaraş, UNESCO nezninde edebiyat unvanıyla anılmak için bir dizi gelişim başlattı.
Türkiye'nin en önemli edebiyatçılarının doğduğu ya da bir dönem yaşadığı Kahramanmaraş, Necip Fazıl'dan Nuri Pakdil'e, Rasim Özdenören'den Cahit Zarifoğlu'na kadar Türk edebiyatına damga vurmuş pek çok isme beşiklik etti.
EFSANE DERGİ İKİNDİ YAZILARI'NIN TIPKI BASIMI YAPILDI
Maraş'ın edebiyat dergilerinden İkindi Yazıları, Andırın Postası gazetesinin edebiyat eki olarak yayımlanmış ve 1985-1994 yılları arasında 131 sayı olarak basılmış. Taşradan Türkiye'ye açılan bir edebiyat penceresi olan bu "İkindi Yazıları" Anadolu'daki pek çok şairin ve yazarın yüreğindeki yazma ateşine kıvılcım olmuş.
Edebiyat severler için güzel bir arşiv niteliğinde olan İkindi Yazıları'nın Tıpkı Basımı edebiyat şehri olmak için kolları sıvayan Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yapıldı.
Maraş'tan bir güzel haber verecek olursak; Şair, yazar Ömer Yalçınova ve Salih Koca editörlüğünde hazırlanan, kültür, sanat ve şehir dergisi "Evelahir" okuyucuyla buluştu. Okuyucuyla buluşan bir diğer yayın ise Yitiksöz...
Şair, yazar Ömer Yalçınova ve Salih Koca editörlüğünde hazırlanan, kültür, sanat ve şehir dergisi "Evelahir" okuyucuyla buluştu.
Şair, Yazar Duran Boz'un yayın yönetmenliğinde çıkan Yitiksöz kağıt ve baskı kalitesinden içerik sunumuna kadar özenle hazırlanmış bir edebiyat dergisi olması yönüyle de dikkat çekiyor. Genç yetenekleri keşfetme girişiminin adresi olmayı hedefleyen dergi iki ayda bir çıkıyor.
Metin editörü: Ayşe Tunalı / ayse.tunali@turkmedya.com.tr
Program kurgusu: Kerim Yıldırım / kerim.yildirim@turkmedya.com.tr