Facebook'un eski çalışanı Frances Haugen. Şirketin binlerce belgesini ifşa etmişti. Televizyon programında iddialarını sürdürmüştü. Haugen, iddialarını bu sefer de Senato'da dile getirdi. Facebook'un hem ABD'de hem dünya genelinde demokrasiye zarar verdiğini söyledi.
Haugen'e göre Facebook zararlı uygulamaları bilerek düzenlemiyor. Çünkü yüksek kardan vazgeçmek istemiyor. Araştırma sonuçlarını kamuoyundan saklıyor.
ABD yasalarına göre sosyal medya şirketleri içerikten sorumlu değil. Frances Haugen, bunun şirketleri sorumsuzluğa ittiğini belirtti. Kongre'nin harekete geçmesini istedi. Sözlerine göre yasal düzenleme şart. Aksi halde durum daha da kötüleşebilir.
Facebook'un sürekli kendi karları ve güvenliğimiz arasında anlaşmazlıklarla karşılaştığını gördüm. Facebook bu anlaşmazlıkları sürekli olarak kendi çıkarları lehinde çözmektedir.
İddialar, gözleri Facebook'un Ceo'suna çevirdi. Mark Zuckerberg sosyal medyadan cevap verdi, 'İddialar son derece mantıksız'' dedi. Zuckerberg, şirketin reklamlardan para kazandığını söyledi. ''İnsanları sinirlendiren ya da depresyona sokan ürünler geliştirmek için yola çıkan bir teknoloji şirketi tanımıyorum" dedi.