Taceddin Kutay, Türk milleti olarak herkesle aramız açık, bunun nedeni ne? Neden bu durumdayız? Sorularının cevabını şöyle anlatıyor:
Türk milleti olarak çok mu kötü bir milletiz ki herkesle aramız açık... Mevzu bu. Neden bizi seven kimse yok? Biz çok mu kötüyüz? Bu insanların bizlerle alakalı kanaatleri bu kadar belirleyici midir hakikatte?
Pek çok gencimiz bunu soruyor. Ortadoğu'da Araplarla aramız kötü, Balkanlar'da Slavlarla aramız kötü, Avrupalılarla aramız kötü, Amerika ile kötü, Rusya ile kötü... Biz niye bu kadar kötüyüz? Bizi niye sevmiyorlar, istemiyorlar?
Kafanıza bu kadar takmayın.
Bir tartışmada iki tane görüş karşımıza çıkıyor. Bunlardan ilki kaç insanın sizinle aynı görüşte olduğu ve kaç insanın ise karşınızda olduğunun belirleyici olduğudur. Dolayısıyla, mesela bir yerde 100 insan varsa 70'i bir konuda bir yere hak veriyorsa 30'u diğer bir yere hak veriyorsa bu 70 insanın kanaatinin 30 insanın kanaatinden daha kıymetli olduğu düşünülüyor. Birinci görüş bu.
İkinci görüş ise;
Bir ideal var. İdeal noktanızın olması lazım. Bu ideal nokta sizinle birlikte kabul edebilir insan sayısı kaç tanene ise o kadar, önemli olan sizin bu idealinize ne kadar yakın olduğunuz. Burada hangisini tercih edeceğimiz aslında bence açık. Bir tüketim toplumunu esas almayan, öncelemeyen her insan der ki; burada aklı, vicdanı, mantığı olan bir kimse,
Bizim idealimiz var. İdealimiz, kendisine yakın olduğumuz müddetçe bize haklılık verir.
Editör: Duygu Gecü Yüzseven/ duygu.gecu@turkmedya.com.tr
Kurgu: Kerim Yıldırım/ kerim.yildirim@turkmedya.com.tr