FOTO GALERİ

Bu faydasını kimse bilmiyordu... Doğal bir antidepresan!

Sağlık alanında yaygın kullanımı olan ve mucizevi katkıları bulunan bergamot yağı doğal bir antidepresan desteği sağlıyor. Duygu değişimlerinden tansiyona, enfeksiyonlardan cilt sağlığına kadar geniş yelpazede şifa etkisi bulunan bergamot yağının bilimsel faydalarını, konunun uzmanı olan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Evren Cabi’ye sorduk.
13 Eylül 2019 Cuma 12:51
5 / 20

Basit bir çıkarım yapacak olursak yoğun geçen bir günün ardından içilen Earl Grey çayı bile günün yorgunluğunu ve stresini azaltmamızda yardımcı olacaktır. Bergamotun insan sağlığı üzerindeki etkilerini şöyle özetleyebiliriz:

* Antidepresan * Duyguları dengeler * Hayal kırıklığı, öfke, kaygı, korku ve gerginlik yatıştırır * Rahatlatıcıdır * Uykusuzluk gidericidir * İşe bağlı stresi azaltır * Sinir sistemini rahatlatır * Yatıştırıcıdır * Duygusal sistem üzerinde canlandırıcı ve enerji verici etkiye sahiptir * Anksiyeteyi engeller Bergamot tüm bu etkilerinin yanı sıra daha pek çok alanda aktif olarak kullanılmaktadır.