Siirt içli köftesi (Siirt kiteli) tescillendi. İç harcında özel bir bulgur kullanılan Siirt içli köftesinin püf noktası ince olması ve pişerken dağılmamasıdır. İşte tescilli Siirt içli köftesi tarifi...
Doyurucu ve duble lezzetli! Kahvaltılık patatesli yumurta kavurma tarifi
Patatesli kavurma tarifi çok pratik ve ultra doyurucu. Bu kahvaltılık içerisinde kaşar, yumurta ve patates var. Peki bu enfes sabah yiyeceği nasıl yapılır?
Çayın yanına pamuk gibi yumuşak sade kek tarifi! Püf noktası, üzeri pembeleşene dek pişmesi
Sade keki çay eşliğinde lezzetle tüketebilirsiniz. Bu kek dağ gibi kabarıyor. Kakao ekleyerek lezzeti artırabilirsiniz. Peki sade kek nasıl yapılır?
Bir kez tadına bakana tam not aldıran kahvaltılık! Domatesli omlet tarifi
Domatesli omlet kahvaltılarınızın incisi. Beyaz ve kaşar peynirinin katıldığı omlet çok pratik. İşte 10 dakikada hazırlanan o kahvaltılık...
3 malzemeli dünyanın en kolay dondurma tarifi! Parmak yedirtiyor
Ev yapımı dondurma tarifi çocukların sağlığını korumak adına anne babalar tarafından araştırılıyor. Peki, dondurma nasıl yapılır? Size 3 malzemeli belki de dünyanın en kolay dondurmasının yapılışını derledik. İşte 3 malzemeleri dondurmanın yapılışı...
Kuzu etinden daha popüler! 7 saatte pişen yemeğe yoğun talep
Türk mutfağında da ayrı bir yere sahip olan hindi boynu eti, Konya'da kuzu etinden daha yoğun talep görüyor. Türk yemek kültüründe geçmişi Osmanlı dönemine kadar uzanan hindi boynu eti 7 saatte pişiyor. İşte 50 yıllık ustadan hindi boynu eti tarifi...
Kabardıkça kabaran Kıbrıs tatlısı tarifi! Şerbeti lezzetli keki ağızda dağılıyor
Pratik ve lezzetli tatlılardan biri de Kıbrıs tatlısı. Çay eşliğinde tadına doyum olmayan Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? İşte yanıtı...
Muska börek zengin içerikli bir tarif. Muska börek kızgın yağda pişirilmeli ve galetaya bandırılmalı. Peki enfes muska börek nasıl yapılır?
El açması zannediliyor! Hazır yufkadan çıtır börek tarifi, çayın yanında tüketin
Gevrek bir börek pişirmek herkesin hayali. Bu tariften bir dilim tadan böreğin el açması olduğunu zannediyor. Peki enfes çıtır börek nasıl yapılır?
Sarayın en popüler şekersiz tatlısı! İncir dolması tarifi, pekmez kullanın
Sarayda sıklıkla yapılan tatlılardan biri de incir dolması. İncir dolması tatlısı için şeker değil pekmez kullanılabilir. Peki incir tatlısı pişirme usulü nasıl olur?
Bu lezzet diğer kahvaltılıklara benzemiyor! Yeşil soğanlı krep tarifi
Yeşil soğanlı krep çok besleyici ve lezzetli. Bu krep için tüm malzemeler çok iyi bir şekilde karıştırılmalı. İşte detaylar...
Herkes araştırıyordu: Bu kadar basitmiş! İşte ev yapımı şekersiz limonata tarifi
Ev yapımı şekersiz limonata tarifi, yaz aylarında serinlemek isteyen birçok insan tarafından merak edilerek araştırılabiliyor. Çünkü pratik bir şekilde hazırlanabilen bu içecek, kolayca servis edilebiliyor. İşte ev yapımı şekersiz limonata tarifi…
Sırrı belli oldu: Saatlerce acımıyor ve bayatlamıyor! İşte tavşan kanı çay demleme yöntemi
Çay demleme yöntemleri pek çok insan tarafından merak edilebiliyor. Zira her demlenen çayın tadı aynı olmuyor. Öte yandan tavşan kanı çay demleme yönteminin adeta sırrı belli oldu. Çünkü bu yöntemle demlenen çay saatlerce acımıyor ve bayatlamıyor. Detaylar haberimizde…
Gül reçeli nasıl yapılır? Gül reçelinin sırrı limon
Güllerin mevsimi geldiğinden birçok kişi gül reçeli tarifini araştırıyor. Peki, gül reçeli nasıl yapılır? Kahvaltıların vazgeçilmezi olan gül reçelinin püf noktası gülleri bir gece öncesinden şekerle bekletmek ve limon eklemek. Bunun dışındaki her şey tamamen el lezzeti ve kıvamını ayarlamak. İşte 3 adımda gül reçeli tarifi...
Çayın yanına kıyır kıyır olan dereotlu poğaça tarifi! Unu azar azar ekleyin
Dereotlu poğaça sıcacık ve lezzetli oluyor. Ağızda dağılan dereotlu poğaça çayla beraber tüketilebilir. Püf noktası ise unun azar azar eklenmesi. İşte detaylar...
40 yıllık tatlıcıların puding tarifi! Kesmiyor, akışkan püf noktası sürekli karıştırmak
Puding basit görünse de yapılış teknikleri var. Kıvamı kesmeyen ve akışkan puding nasıl yapılır? İşte evde puding yapmanın püf noktaları...
İrmik helvası tam kıvamında yapılabilir. Rengi dönene kadar pişen irmik mutlaka kısık ateşte kavrulmalıdır. Peki tam kıvamında denenmiş irmik helvası nasıl yapılır?